Natura jocului nu permite sa iti faci un pachet bun si gata, asta apropo de discutiile de mai sus("un jund e ieftin si bun"). Este plictisitor. Daca vin in fiecare saptamana cu acelasi pachet, cum veneam eu cu ai mei secsi aliati, oricat as incerca sa'i variez, mai bag o carte, mai optimizez o chestie, ma satur eu si'i adorm si pe ceilalti cu care joc. MtG'ul cere diversitate ca sa fie fun, la standard/FNM, si fara un cardpool serios este imposibil. Pentru cei fara cardpool solutiile sunt clare, ori iti vine o idee si te apuci de cumparat aproape un pachet intreg, ori pui carti la comun cu cineva. Problema e, nu prea mai sunt oameni fara toarta din cat observai eu, care sa aiba si ce carti sa puna incat sa poata iesi ceva interesant. Sunt putini, cei cativa veterani + Andrei G fac 2-3 "aglomerari" de carti si cam asta este tot. Pentru a incuraja pe ai mai noi dar pasionati ar trebui facut pool intre un incepator sau doi + un veteran cu o multime de carti. Evident, pentru veteranul in cauza asta nu este o solutie, cuplandu'se cu 2 oameni cu doua - patru sute de carti (cel mai probabil duplicate de cateva ori) nu este deloc avantajos.
Cealalta metoda de a juca MtG, care mi se pare mult mai echilibrata, fun, interesanta etc. sunt drafturile. Pt drafturi nu'ti trebuie cardpool, trebuie sa te gandesti repede cam ce vrei sa faci, cu putin noroc poate iesi un pachet interesant. Dar, din nou, draftul costa bani, pe care unii ii au, unii nu. In acelasi timp, este o metoda de a'ti spori cardpool'ul, dar nou fiind nu am mare satisfactie sa'mi adaug 45 de carti la biblioteca, stiind ca ceilalti cu care ar trebui sa concurez au biblioteci de ?mii? de carti, mai ales atunci cand nu se potriveste orice carte cu orice carte. Nu toate acele 45 de carti chiar folosesc, atunci cand ai doar 300 sa zicem. Incet incet creste si libraria de joc standard a jucatorilor noi ce'i drept, dar in acelasi timp scade si cheful, si respectul de sine(in ceea ce priveste inventivitatea MtG) odata cu infrangerile peste infrangeri care sunt impinse hardcore de cei care vin in fiecare saptamana cu pachete noi si interesante.
Ce m'ar face sa joc MtG mai des?
1: M'as apuca sa joc intr'o comunitate relativ noua de MtG, in care muntzii de carti sa fie ceva mai tociti.
2: Un cardpool facut cu cineva dispus, foarte dispus! Nu m'as simti grozav stiind ca eu particip doar cu vreo 300-400 de carti.
3: Drafturi la jumatate de pret